Известие

Collapse
No announcement yet.

Тръба вместо маркуч след дебитомера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тръба вместо маркуч след дебитомера

Мисля че така стана по добре,а и по евтено.

1- гумен преходник – 8лв
    2- алуминиева тръба - 16лв
    3- срязан е стария мъркуч (като преходник)

Остана да измисля нещо на мястото на този картон.

Дано да съм полезен.
    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

А така дали няма да се предават вибрациите от мотора към дебитомера?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

И сечението на тръбата по-малко ли е от фабричният маркуч? Ако е по-малко, значи създаваш съпротивление по въздух и ще имаш недостиг на дебит. Можеше и с ПВЦ тръба да го направиш, цената и ще е 2-3 лева, не 16, както алуминиевата.

За кой картон става дума ?
      Arena Coast Customs

Comment

картона под филтъра, може да се смени с някакво гъвкаво пластмасово парче с размери като за там. И на мен ми предстои и не съм го измислил още.
        Иначе с тръбата мисля малко си смалил сечението на въздуховода...

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Опаа.аз тва си го мислех за наще бабички,нещо от ония тръби кат на Самко,ма не баш,тия по-евтините дет ги продават в Топспийд ли беше,онзи магазин на Световния търговски център Илиянци,нооо-трябва да е с няква мека връзка да обира вибрациите.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
            Опаа.аз тва си го мислех за наще бабички,нещо от ония тръби кат на Самко,ма не баш,тия по-евтините дет ги продават в Топспийд ли беше,онзи магазин на Световния търговски център Илиянци,нооо-трябва да е с няква мека връзка да обира вибрациите.
            Бе те са алуминиеви, но за тия пари ще си накупиш камион с фитинги Ф70, както и тръба(така съм подвързал конуса на 145-цата - тръба и коляно на 45 градуса залепени). После има да си режеш и лепиш, колкото ти душа иска. Все пак са на смукателния тракт и няма нужда да са устойчиви на високи температури

За картона какво има да се мисли, то си има подкалник отдолу.
            Arena Coast Customs

Comment

Дам,така си е баце
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Към автора едно въпросче - гледам на мястото на единия маркуч за картерни газове си сложил филтърче, а на другия някакви манипулации има ли, или той си действа по предназначение?
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  картона под филтъра, може да се смени с някакво гъвкаво пластмасово парче с размери като за там. И на мен ми предстои и не съм го измислил още.
                  Може да се изреже подходяща по големина пластмасова бутилка или туба.

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                  Можеше и с ПВЦ тръба да го направиш, цената и ще е 2-3 лева, не 16, както алуминиевата.
                  Колега, това е Алфа, а не тоалетна та да се слага ПВЦ Външният вид преди всичко

Иначе браво на автора! За старанието и детайлите.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    Колега, това е Алфа, а не тоалетна та да се слага ПВЦ Външният вид преди всичко
                    Мислиш ли, че при мен се вижда ПВЦ-то, въпрос на старание. Лично аз не бих дал за една умряла алуминиева кривка 30 лева, при положение, че има толкова варианти и алтернативи.
                    Arena Coast Customs

Comment

евала много добра идея вместо да търся кутия защото моята е счупена.
                      156 1,9 sportwagon

Comment

Сечението на алум.тръба е 6.1мм-точно толкова е на дебитомера.Така че няма никакво стесняване на въздушния поток.

А на tonov въпроса-гумения преходник-1 е много мек,там обира вибрациите.

---------- Post added at 15:14 ---------- Previous post was at 15:11 ----------

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                        Към автора едно въпросче - гледам на мястото на единия маркуч за картерни газове си сложил филтърче, а на другия някакви манипулации има ли, или той си действа по предназначение?
                        Точно така ,той си действа по предназначение.

Comment

Какво е ако не е тайна? Говоря за малкото филтърче което си сложил на местото на едното маркуче?

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                            Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение

Какво е ако не е тайна? Говоря за малкото филтърче което си сложил на местото на едното маркуче?
                            ... да допълня въпроса - има ли вградено някакво клапанче, за да не позволява да всмукване на въздух през него след дебитомера?

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                              Обикновено въздушно филтърче,слагат ги на моторите.
                              Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение
                              ... да допълня въпроса - има ли вградено някакво клапанче, за да не позволява да всмукване на въздух през него след дебитомера?
                              Няма клапан,а и там няма нищо общо с дебитомера.

Comment

Working...
                              X